Historie

Kasparov
Afstammming Falco x Troubadour
Geslacht Ruin
Kleur Bruin
Geboorte datum 15/04/92
Niveau Prix st. George / Young Riders
Stokmaat -
Eigenaar Femke Beljon
Roepnaam Kasper

Met dit toppaard heb ik zowel bij de ponies als bij de paarden vele prijzen in de wacht gesleept en tot 2009 bij de Young Riders gestart. Kasper is per 1 augustus 2010 met pensioen gegaan. Hij heeft helaas maar 1 jaar van zijn oude dag kunnen genieten, op 31 juli 2011 is hij overleden. Zonder dit paard had ik niet gekomen waar is nu ben in de sport. Kasper hoort in mijn eregalerij.

Over Kasper: 

Marloes Bredeveld ontdekte Kasper als 3-jarige hengst bij een boer in het land. Hij zag er niet uit, maar liet zich ontzettend goed zien en Marloes keek erdoorheen. Ze heeft hem zadelmak laten maken en Kasper vond zichzelf helemaal de man, dus werd besloten hem te laten castreren. Daarna volgden 7 mooie jaren, Kasper stond gestald bij Carolien Reverdink. Marloes en Kasper stormden door alle klasses heen en met veel overwinningen eindigden ze in de klasse Z. Marloes had veel andere interesses, is ondertussen nog naar het buitenland geweest en ging verhuizen, dus toen werd de moeilijke beslissing genomen om Kasper te verkopen. Hij zou naar Amerika verhuizen, maar dat ging niet door.

De vader van Marloes, Geert Bredeveld, werkte samen met mijn vader en zo kwamen ze aan de praat over paarden. Van het één kwam het ander en zo kreeg ik een tijdje les van Marloes met mijn pony Jay Jay. Marloes vond dat ik fijn kon rijden en dat ik erg zuinig was op mijn pony, dus gunden Geert en Marloes ons Kasper. Wel onder de voorwaarde dat hij "alleen op de platte kar" weg zou gaan. Een goede afspraak, waar we tot op de dag van vandaag erg dankbaar voor zijn! Wat hebben we hem vaak kunnen verkopen! En wat wisten wij zeker dat hij niet weg ging!

Kasper kwam bij ons op stal toen hij 10 jaar oud was, ik was toen 14 en ontzettend trots dat ik op zo`n paard mocht rond rijden. Vanwege mijn leeftijd besloten we om Kasper te laten meten en wat bleek: hij mocht nog door als E pony! Er volgden talloze overwinningen in de M1 en M2 en we werden Nederlands kampioen Z1 dressuur. Daarnaast hebben we veel gesprongen en gecrosst, maar toen we Z gingen rijden zijn we daarmee gestopt. Na een tijdje Z2 te hebben gereden, zochten we een nieuwe uitdaging. We zouden toch niet in het team komen, Kasper was immers een E-pony, en hij kon veel meer dan er gevraagd werd. 

We maakten de overstap naar de paarden en we bleven ook tot onze verrassing maar winnen (zie erelijst). Het ging zo goed dat we besloten een gokje te wagen bij de Young Riders en dat pakte geweldig uit. Er volgden zelfs internationale overwinningen! Begin 2009 begon Kasper steeds meer moeite te krijgen met het Lichte Tour niveau en werd besloten hem over te geven aan Dieuwke, die op dat moment M dressuur reed. Ook met Dieuwke stormde hij door alle klasses(M1 t/m Z2) en behaalde de ene na de andere overwinning en het reservekampioenschap M2. Binnen no time startte de combinatie succesvol bij de Junioren, maar na Zwolle International 2010 besloot Dieuwke om voorlopig een punt te zetten achter haar paardensportcarriere.

Kasper leek het nog niet zat te zijn, dus we zochten een geschikte amazone voor hem. Die vonden we in de persoon van Loes Mars. Ze heeft de een aantal maanden met heel veel plezier op Kasper gereden en bracht hem uit in de klasse Z2. Hij deed nog steeds zijn stinkende best, maar zijn glans was eraf. Hij wilde wel, maar zijn lichaam werkte niet meer mee. De dierenarts bevestigde dit, maar wat een karakter had dit paard. Hij bleef voor zijn ruiter door het vuur gaan, daarom hebben we besloten om zelf de grens te trekken. Hij gaat met pensioen, de groene weides in.
Watch Hippiade2007-Z2-Kur-Femke Beljon & Kasparov in Sports  |  View More Free Videos Online at Veoh.com

Met Kasparov:

Overijssels Kampioen D/E M2 indoor 2002

Overijssels kampioen D/E Z1 outdoor 2003
Nederlands Kampioen outdoor D/E Z1 2003
Overijssels Kampioen D/E Z2 indoor 2004
Overijssels Kampioen Outdoor D/E Z2 2004
Overijssels Kampioen Outdoor D/E Z2 2005
2006 overstap naar de paarden
Overijssels Kampioen D/E M2 indoor 2002
Overijssels Kampioen Outdoor Z2 2006
6e plaats Hippiade Z2 2006
Overijssels Kampioen Indoor Z2 2007

Overijssels Kampioen Outdoor Z2 20076e plaats Hippiade Z2 2007

Andere concoursen:

Nederlands Politie Kampioen 2005 & 2006 (Kasparov)
Winnaar Z2 Youngster CIO Maarsbergen 2006
Winnaar Z2 Achterhoekse Paardendagen 2006 2007
Winnaar Zwolle International Kur op Muziek 200
Winnaar Outdoor Gelderland Kur op Muziek 2007
Winnaar Young Riderswedstrijd Schaijk 2008
Winnaar Hippo Zorg Cup 2008