Femke Beljon

Femke 

Al jaren succesvol in de paardensport. De laatste jaren heeft ze zich toegelegd op de dressuur. Ze was talloze keren kampioen van de Kring Vechtdal, 18 keer Overijssels Kampioen, 2x Nederlands Kampioen, 2x Reservekampioen op het NK senioren en reed talloze mooie finale's. Vele jaren achter elkaar weet Femke zich steeds te plaatsen voor de Hippiade (het NK) en streed daar altijd mee om de prijzen. Femke staat bekend om haar ambitie, werklust, uitstraling, haar zeer correcte manier van rijden en de liefde voor haar paarden.

Femke reed internationaal bij de Young Riders (tot 21 jaar) en behoorde tot de top 10 in Nederland. Haar ambitie is om bij de algehele top 10 van de Nederlandse dressuur te komen. Het ultieme doel is meedoen aan de Olympische Spelen. Femke kent de NOC*NSF topsportstatus en werd ondersteund door het topsportsteunpunt. Ze was opgenomen in het A kader dressuur Young Riders van bondscoach Tineke Bartels. Ook in 2013 is Femke geselecteerd voor de Rabo-regio selectie trainingen.

Femke reed tot april 2009 met Kasparov (v. Falco) bij de Young Riders en reed vanaf toen in de top mee bij de senioren. Ze was succesvol op grote evenementen als Addington (Engeland), Gothenburg (Zweden), Bonn (Duitsland) en Weikersdorf (Oostenrijk) en Saumur (Frankrijk). Femke heeft de beschikking over een aantal fijne paarden, van zadelmak tot Grand Prix. Lees meer onder: de paarden. Femke blijft internationaal actief. Ondertussen wordt de wedstrijdkalender ook afgestemd op aansprekende concoursen en de PAVO-cup, de Subli-cup. Uiteraard start Femke ook regelmatig in de regio, vooral met de paarden in opleiding.