Nieuws artikel

zondag 18 september 2022

Zilveren Ster Haaksbergen was weer geslaagd!

Met Kaspara kwam ik aan de start in de klasse Z1 en Jacuzzi maakte zijn debuut in het ZZ licht. Ze hebben allebei fijn gelopen en we gingen met de nodige winstpunten en prijzen weer naar huis!

Op donderdag was het eerst de beurt aan Jacuzzi. Nadat we al 2 x in Ermelo hadden gereden die week, had ik verwacht dat hij wel wat moe zou zijn, maar dat was hij allesbehalve. Eenmaal in de ring werd hij wel erg jolig en dat koste helaas een hoop punten. In beide proeven wel een winstpunt, maar geen prijs.

Daarna Kaspara in het Z1, zij liep haar beste proeven tot nu toe en dat werd ook door de jury gewaardeerd. Met een topscore van 253,5 in de tweede proef won ze die met overmacht en in de andere proef werden we 2e. Hiermee verdiende zij een finaleticket voor de zondag.

Ik ben in Haaksbergen gebleven, samen met gelegenheidsgroom Annemieke. Op vrijdag verschenen we weer fris en fruitig aan de start. Jacuzzi was gelukkig weer goed bij de les en liep twee hele fijne proeven. We kregen in beide proeven ruim 68% en ook hij behaalde daarmee een finaleticket, maar helaas mocht ik maar één paard starten. Kaspara was juist op de vrijdag wat ondeugend, maar won toch nog een 3e en 4e prijs.

De finale op zondag verliep wat teleurstellend. Kaspara trapte in de ring, vlak voordat de kür begon, een ijzer af en wilde niet meer echt lopen. We kwamen er niet meer lekker in en eindigden op een 5e plaats met 66,50%.