Nieuws artikel

maandag 25 april 2022

Super succesvol weekend op Texel

Op donderdag 21 april vertrokken we bepakt en bezakt met Jacuzzi, Kaspara en kleine Steffi naar het mooie Texel. Op vrijdag en zaterdag startte ik met beide paarden 2 proeven, op zondag won Jacuzzi met overmacht de kür op muziek met ruim 75%!

Voor het eerst sinds lange tijd weer een meerdaagse wedstrijd en ook gelijk het eerste outdoor concours van dit seizoen. Meteen ook op gras, dus het was even wennen, maar uiterst succesvol.

Op de eerste wedstrijddag liepen Kaspara en Jacuzzi in dezelfde rubriek, ieder in hun eigen klasse. Voor Kaspara was het ook nog eens haar debuut in de Z1, maar ze liep de proeven alsof ze nooit anders heeft gedaan. In de eerste proef kregen we 228,5 punten en eindigden we op de 3e plaats. De tweede proef won ze met 239,5! Jacuzzi kreeg in beide proeven 239,5 en won daarmee de eerste proef. Een heel fijn begin!

Op de tweede wedstrijddag werden de Z1 en Z2 apart verreden. Kaspara won beide Z1 proeven met overmacht. Ze ontving 249,5 en 251,5 (bijna 72%!), wat een mooi debuut voor deze fijne merrie.

Jacuzzi liep nog fijner dan vrijdag, maar we hadden in beide proeven één miscommunicatie. Toch won hij de eerste proef met 243 punten en eindigden we in de tweede proef op de 2e plaats met 229,5.

Jacuzzi mocht zich nog één keer opladen voor de kür op muziek op zondag en daar had hij zin in! Hij won met overmacht en het was echt genieten onderweg. 

Een weekend vol gezelligheid, sportieve successen en een hele mooie eerste meerdaagse wedstrijd voor Steffi, dat smaakt naar meer :)