Nieuws artikel

vrijdag 23 februari 2024

Prima dressuurweek Raalte met Kaspara en Norabel

Een keer per jaar voer ik het secretariaat voor een dressuurwedstrijd van mijn eigen club LR Raalte, de dressuurweek. We hadden ruim 300 starts dus het evenement was al gelsaagd. Zelf deed ik ook mee, met Kaspara (v. Uphill) (foto) debuteerde ik in het ZZ-licht, en met Norabel (v. Just Wimphof) reed ik voor het eerst M2. Kaspara ontwikkelt zich echt heel goed, dat liet zo ook zien in de eerste twee proeven op dinsdag, we wonnen ze allebei. We scoorden ruim 71 en 72% ! Ik had nog niet eerder zo fijn op een concours gereden met haar, alles klopte.

Kaspara zou Kaspara niet zijn als ze de volgende twee proeven een heel ander beeld liet zien, ik kreeg het niet echt voor elkaar in de ring. Ze had ergens stress van, maar ik kon nog niet uitvinden wat. We wonnen de proeven wel, met ruim 64 en 66 %, maar het zinde me niet. Ik heb wat nagedacht en mijn netwerk geraadpleegd, uiteindelijk heb ik qua voermanagement op de wedstrijddag wat veranderd. Dat werkte, want in de gecombineerde M/Z finale op vrijdag scoorden we ruim 70% bij beide juryleden en misten we de titel op een paar punten. We eindigden nu op een mooie tweede plaats in de finale, daar was ik heel content mee.

Ik was ook heel trots op Norabel. Deze super werkwillige en intelligente merrie was een half jaar geleden gewoon fokmerrie, nu loopt ze concours alsof ze nooit anders heeft gedaan. Ze pakt het werk super goed op en heeft ook nog eens erg veel talent. Het is een groot plezier om met dit paard te werken. Ik heb vier proeven M2 met haar gestart, ze won er drie. Ik heb voor Kaspara gekozen in de finale, want Norabel had genoeg indrukken opgedaan. Ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijd met haar.