Nieuws artikel

dinsdag 7 november 2023

Prachtige week van het Gouden IJzer in Luttenberg

Ook dit jaar hebben we weer veel proeven gereden in Luttenberg, in de strijd om het Gouden IJzer. Het is altijd een mooi en gezellig concours dichtbij, waar de paarden veel ervaring op kunnen doen. Ik startte in het begin van de week in de Z2, Kaspara DFB (v. Uphill) en mijn nieuwe troef Humble Bee F (v. Charmeur)

Dat ging gelijk prima, want de vier proeven over de beide dagen reed won ik allemaal. Drie met Kaspara en één met Hummer, zo als hij op stal heet. Vooral over Hummer was ik erg te spreken. We zijn nog maar een paar weken een combinatie en hij pakt het heel goed op. We scoorden steeds met beide paarden rond de 70 %, dus dat was genieten.

De volgende twee dagen startte in Lananco A (v. Governor) van Demi Vermeulen, in de klasse L2. Ook deze proeven won ik alle vier, met prachtige percentages en lovend jurycommentaar. Ook Lannie ontwikkelt zich heel snel, het is een super fijn wedstrijdpaard.

Vrijdag startte ik beide Z2 paarden in de kür op muziek. Ook over die verrichtingen was ik heel tevreden. Ik vind kür rijden sowieso leuk om te doen, dus dit was extra genieten. Het was een gecombineerd klassement, van L t/m ZZ-licht, dus de L ruiters gingen er met de prijzen vandoor. Maar met pecentages van rond de 68% kon ik prima leven. 

Zaterdag was het tijd voor de finale, ik had Lannie meegenomen. Hij stond er weer super fijn aan en ik kon heerlijk rijden. We scoorden ook nu dik 70% en eindigeden op de 2e plaats in de grote finale (foto).

Het was een week hard werken, maar  we hebben er van genoten !