Nieuws artikel

zondag 15 september 2019

Geen beter moment om de Zilveren Ster te winnen

Ik geloof niet dat we eerder zo emotioneel zijn geweest na winst, dan vandaag na de bekendmaking van winst van Fuego (v. Ampere) en mij in de finale Zilveren Ster in Haaksbergen. Alle emotie kwam er even uit, het was triest maar ook weer heel mooi tegelijk. Ook dit is wat onze sport zo mooi maakt; de liefde voor onze dieren, de toewijding en het streven naar succes. We doen al jaren mee aan het Zilveren Ster weekend, maar uitgerekend nu slepen we de kampioenstitel in de wacht.

We reisden vrijdag af met vier paarden. We hadden bedacht dat als we maar gewoon de hele dag aan het werk waren, je ook niet steeds denkt aan alle ellende. Dat is goed gelukt, op vrijdag reden zowel Jacuzzi (v. Dundee M) in zijn M2 debuut, als Fuego (v. Ampere) in zijn M1 debuut in de prijzen (1e en 2e). Daarmee waren de finaleplaatsen al weer binnen!

Zaterdag startte ik Glendullan (v. Diamo Gold) voor het eerst in de klasse Z1, dat deed hij eigenlijk wel goed. Ik heb het paard nog niet zo lang in training en we moesten even afstemmen in de ring. De eerste proef leidde dat tot verstoringen en heb ik afgegroet. De tweede proef begrepen we elkaar beter en haalden we 216,5 punten en een 4e prijs. Ook Fuego mocht weer aantreden, hij haalde weer een 1e en een 2e prijs in de klasse M1.

's middags stond de Jonge Paardenrubriek gepland, daar won Jacuzzi M de rubriek voor 5 jarige paarden met 79 punten. We kregen leuk commentaar over de staat van africhting van dit jonge, talentvolle dressuurpaard. Mijn eigen fokproduct Kaspara DFB (v. Uphill) liep super braaf in deze entourage en scoorde 70 punten met een plaats in de middenmoot. Ik kon me helemaal vinden in de beoordeling van de jury, deze grootramige jonge merrie komt er wel.

Zondagmorgen moesten we al weer vroeg de baan in met Glendullan, we reden al weer veel betere proeven, een keer de 1e plaats en een keer 4e. Ook hij had recht op een plaats in de finale, maar we hadden daarin al twee starts gekregen. Het was ook prima zo. Jacuzzi liep twee fantastische proeven in de M2, tot groot genoegen van de juryleden. Hij won de rubriek met overmacht.

Onder leerlinge Annemieke Kool heeft Kaspara dit weekeinde ook haar debuut op de concoursterreinen gemaakt, in de klasse B. Annemieke stelde haar keurig voor en Kaspara werd elke proef beter. Zo goed dat ze zelfs in de finale van de klasse B mocht aantreden. Daar liep ze de beste proef van het hele weekend, maar voor de hoofdprijs moet ze nog verder ontwikkelen. We zijn super blij met het optreden van deze combinatie.

In de finale liep Jacuzzi niet zo goed als eerder op de dag, hij is wel groot en stoer, maar ook 5 jaar jong. Hij was wel de beste van alle M2 combinaties in de finale. Onze top brave hengst Fuego deed weer super zijn best en zette een keurige, strakke finaleproef neer. Het was bloedstollend spannend maar we wonnen met 1 punt verschil de hoofdprijs in de gecombineerde M1/M2 finale! Dat was een prachtig slot van een druk en emotioneel weekend Zilveren Ster. Tot volgend jaar!