Nieuws artikel

vrijdag 20 augustus 2021

Brons op het NK met Jacuzzi M in klasse Z1!

Ik heb vandaag de bronzen medaille weten te veroveren op het NK in Ermelo met Jacuzzi M (v. Dundee M) in de klasse Z1. Het was een lange, spannende dag. We moesten al vroeg starten en er deden 36 combinaties mee. Het bleef spannend tot op het laatst, maar ik mocht gelukkig plaatsnemen op het podium op medal plaza. Ik ben geweldig trots en blij. Wat doet die Jacuzzi het toch goed en wat is dit een mooi resultaat zo voor mijn zwangerschapsverlof. Jacuzzi is een grote mooie zwarte verschijning en hij is een perfect wedstrijdpaard, hij doet altijd zijn best.

We reden een fijne proef met twee kleine foutjes, scoorden daarmee 69.19% en stonden meteen in de top van het klassement. Het was dus lang wachten, maar we sloten het mooi af.

Vrijdag mocht ik in actie komen met Kaspara DFB (v. Uphill). We mochten nu bijna als laatste starten in de rubriek. Normaal vaak een voordeel, maar omdat de M1 op gras werd verreden was dat nu niet het geval. De rijbaan was door de regenval en de voorgaande 33 deelnemers compleet geruïneerd en het leek meer op ploegen dan op dressuur rijden. Kaspara en ik hebben echt ons best gedaan, maar onder deze omstandigheden konden we er niet meer van maken. De score was 65.39%, daarmee eindigden we in de middenmoot. Erg zonde dat al het werk van een seizoen zo eindigt. 

Ik vind het onbegrijpelijk dat de organisatie geen gebruik maakte van de perfecte zandbodems die ongebruikt naast het grasterrein liggen, en de competitie zo lieten beïnvloeden door de terreinomstandigheden. Het is geen zoeken naar excuses, het is meer zorg om het welzijn van de paarden en het optimaal willen presteren, zonder factoren die de competitie onnodig beïnvloeden.

Desalniettemin sluit ik het outdoor seizoen tevreden af. Ik heb mij met twee super fijne paarden weten te plaatsen voor het NK en ik heb een medaille weten te behalen. Hopelijk zijn we er volgend jaar weer bij in Ermelo!